Tietoa sulkuajasta ja leviämisvaiheesta tulee pikku hiljaa lisää.

Etelä-Karjalan siirtyminen leviämisvaiheeseen vaikuttaa myös Imatralla

Kolmen viikon sulkutila alkaa 8.3. Jo sitä ennen on luvassa rajoituksia esimerkiksi kokoontumisiin.

Imatra on siirtynyt muun maakunnan kanssa koronaepidemian vakavimpaan eli leviämisvaiheeseen. Asiasta tiedotti tänään maakunnallinen covid-tilanneryhmä

Leviämisvaiheen sairaanhoitopiirejä koskee maan hallituksen tänään torstaina tiedottama sulkutila, joka alkaa 8.3. Se päättyy 29.3.

Sulkutilan aikana toinen aste ja perusopetuksen yläluokat ovat etäopetuksessa. Lisäksi yli 12-vuotiaden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään ja kokoontumisrajoitus niin yksityisissä kuin julkisissa tilaisuuskissa on kuusi henkilöä.

Koska Etelä-Karjala on nyt siirtynyt leviämisvaiheeseen, kokoontumisrajoitus otetaan maakunnassa käyttöön todennäköisesti jo aiemmin.

─ Nyt olemme jälleen uudessa tilanteessa. Meillä kaikilla on varmasti paljon kysymyksiä eivätkä kaikkiin ole vielä vastauksia. Lähipäivien aikana saamme varmasti useimpiin kysymyksiin vastaukset. Tältäkin osin vaaditaan nyt jaksamista, apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino toteaa.

Muutokset kouluissa

Yläluokat ja lukio siirtyvät etäopetukseen talviloman jälkeen 8.3.

Varhaiskasvatus ja alaluokat jatkavat toimintaansa normaalisti.

Etäopiskelussa oleville tarjotaan mahdollisuus annosjakeluun. Lukiolaisten kysely on parhaillaan käynnissä, yläluokkalaisille vastaava kysely avataan viimeistään huomenna perjantaina. Kyselylinkki ja tarkemmat tiedot lähetetään huoltajille Wilman kautta.

Ylioppilaskirjoitukset pyritään toteuttamaan suunnitellusti THL:n ja Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeiden mukaan. Aiheesta on oma tiedote. 

Teatterin ensi-illat siirtyvät

Jo nyt on selvää, että Teatteri Imatran ensi-ilta joudutaan siirtämään toistamiseen.

Teatteri Imatra siirtää Elämä ikkunan takana –musikaalin ensi-illan maaliskuun alusta huhtikuun 9. päivään. Samalla teatteri joutuu perumaan kaikki maaliskuun näytökset.

─  Onhan tämä järkyttävä uutinen, koska musikaaliproduktio on valmiina odottamassa yleisöä ja elävälle yleisölle me teemme teatteria,teatterinjohtaja  Timo Rissanen sanoo.

Myös lastennäytelmä Pähkinänsärkijän ensi-ilta siirtyy maaliskuun lopulta huhtikuulle.

Peruttuihin näytöksiin lippunsa varanneet saavat varauksistaan maksunpalautuksen tai voivat varata lippuja myöhempiin näytöksiin. Asiasta kannatta olla yhteydessä kaupungintalon asiakaspalvelun lipunmyyntiin. Asian voi hoitaa myös osoitteessa https://teatteri-imatra.fi/lipunmyynti/peruuntuminen

 Virta-opiston aikuisten ryhmät päättyvät

Virta-opiston aikuisten opetus on keskeytetty maaliskuun loppuun asti.

─ Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koko lukukausi on nyt tässä lukuun ottamatta etäopetusryhmiä. Lähinnä muutamia ryhmiä voidaan toivottavasti jatkaa huhtikuussa, kulttuuri- ja oppimiskeskuksen palvelupäällikkö Sarianna Purtilo toteaa.

Lasten musiikkiopetuksesta tiedotetaan lähipäivinä.

Myös kirjastojen ja museoiden osalta tiedotetaan lisää ensi tiistain jälkeen.

Liikuntatiloista tarkempia linjauksia ensi viikolla

Ryhmäliikunnan rajoitukset tulevat koskemaan myös liikuntaseuroja. Yli 12-vuotiaiden ryhmäliikunta tulee keskeyttää 8.3. alkaen. Voi olla, että rajoitukset astuvat voimaan jo aiemminkin, mutta tästä asiasta ei ole vielä tehty selkeää linjausta.

─ Odotamme tässä maakunnallisen tilannekuvaryhmän ja AVIn linjauksia, Imatran kaupungin hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala sanoo.

Se tiedetään jo, että alle 12-vuotiaiden ryhmissä saa olla maksimissaan 10 henkilöä.

─ Toivomme, että seurat jaksavat odottaa lisätietoja. Huomenna perjantaina olemme varmasti jo viisaampia liikuntatilojen osalta, Kujala toivoo.

Seuraavan maakunnallisen tilannekuvaryhmän kokoontuminen on ensi tiistaina. Tuolloin on odotettavissa tarkempia linjauksia lisää.

Nuorten palveluissa siirrytään etämalliin

Nuorten palveluiden osalta tilatoiminta keskeytyy 1.3. alkaen. Toiminta siirtyy pääosin etäpalveluksi. Joitakin yksilöohjauksia jatketaan.

Nuorten palveluista tiedotetaan lisää ensi tiistain jälkeen.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi (Imatran koronatilanne, liikuntatilat, nuorisopalvelut)

Opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio 020617 3404, minna.rovio@imatra.fi (koulut)

Kulttuuri- ja oppimiskeskuksen palvelupäällikkö Sarianna Purtilo 020 617.5401, sarianna.purtilo@imatra.fi ( Virta-opisto, kirjasto, museot)

 

Täydennetty 25.2.  klo 15.37: myös Pähkinänsärkijän ensi-ilta siirtyy.