Kesäaikataulut voimaan 3.6.

Kesäaikataulut tulevat voimaan maanantaina 3.6.

Koskinäytökset vaikuttavat kesän linja-autojen aikatauluihin

Fortumin patoremontin valmistuttua koskinäytökset alkavat taas kesäkaudella 2019. Koskinäytökset aiheuttavat liikennekatkon ja muutoksia paikallisliikenteeseen.

- Uudet turvallisuusmääräykset vaativat, että kaikissa suurissa yleisötapahtumissa on liikenteen pääsy tapahtuma-alueelle suljettava ja tämä koskee myös koskinäytöksiä. Sillat on suljettu näytösten aikana kello 17.45 – 18.30 välisen ajan, kertoo Pentti Miikki Imatra Base Camp Oy:stä.

Koskinäytösten aiheuttamat muutokset näkyvät linjoilla 1 ja 2, siten että linjojen liikennöintiaikaa on lyhennetty johtuen Imatrankosken siltojen sulkemisesta. Muuten linjat 1 ja 2 jatkavat samalla reitillä kuin talviaikataulukaudella.

Myös linjalle 3 on lisätty tauko koskinäytöksistä johtuen. Linjalle on tehty myös pieniä aikataulutarkennuksia. Linja 6 (miltei sama reitti kuin linjalla 3) on reittien selkeyden vuoksi poistettu ja linjalle 3 on lisätty korvaavia vuoroja.

Linjan 4 käyttäjämäärät edellisenä kesänä olivat niin vähäiset että Meltolan alueella ei ole kesäkaudella säännöllistä linjaliikennettä, vaan alueen joukkoliikennepalvelut hoidetaan kutsutaksilla.

Linja 5 osalta reittiä on jatkettu Imatrankoskelta Pistetalojen liikenneympyrään. Reittimuutos jää pysyväksi myös seuraavalle talviaikataulukaudelle. 

Palvelulinja jatkaa samoilla reiteillä kuin talviaikataulukaudelle. Aikatauluun on tehty tunnin siirto myöhäisemmäksi.

Kutsutaksien liikennöintipäiviä on asiakkailta saadun palautteen perusteella muutettu tiistaista ja torstaista maanantaille, keskiviikolle ja perjantaille.

- Kesäajan liikennöintiä on supistettu vähentämällä linja-autoja niin, että arkisin liikennöidään kuudella, lauantaisin neljällä ja sunnuntaisin kolmella autolla, kertoo kaupungininsinööri Päivi Pekkanen.

Paikallisliikenteen taksat kesäaikana

Paikallisliikenteen aikuisten kertalipun hinta on laskettu kahteen euroon kesäkaudella. Alennettu hinta tulee voimaan 3.6.

Paikallisliikenne on ilmaista koulujen alkaessa 8.-16.8. ja Imatra-päivänä 24.8.

Imatranajo 2019 tapahtuman aikana 14.-16.8. alle 18-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi paikallisliikenteessä. Aikuiset maksavat matkastaan kesän alennetun hinnan kaksi euroa.

Aikataulut jaetaan 31.5.2019 Postin toimesta imatralaisiin kotitalouksiin.

Lisätietoja: kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, päivi.pekkanen@imatra.fi, p. 020 617

Aikatauluihin