Edellisen kerran kisattiin vuonna 2010.

Äijänkärräys herää henkiin Imatralla

Äijät saavat kyytiä lauantaina 6.7. Imatran keskustassa

Äijänkärräyksen MM-kisat tekevät paluun lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen. Lauantaina 6.7.2019 äijät saavat kyytiä Äijänkärräyksen katukisassa Imatrankosken keskusta-alueella.

Kisasarjoja on kaksi: katukisojen yleissarja (18-xx–vuotiaat) ja paras asu /hauskin pari / paras asenne -sarja. Kisaparin muodostavat naispuolinen kärrääjä ja miespuolinen kärrättävä. Kisaan ilmoittautuminen on jo avattu. Lisäinfoa kisasääntöineen samoin kuin ilmoittautumisohjeetkin löytyvät sivulta www.creativekaiku.fi.  Kisaan osallistuminen on tänä vuonna ilmaista.  Järjestäjät lupaavat mukanaolijoille hauskan urheilusuorituksen rinnalla runsaasti huomiota ja kunniaa.  

Äijänkärräystä on järjestetty aiemminkin, viimeksi äijiä kärrättiin Ruokolahdella 2010.  Idea tapahtuman virittämisestä uudelleen henkiin syntyi maaliskuulla, aloitteellisena toimijana oli tapahtuma-asiantuntija Sari Saarinen Imatran kaupungilta. Suunnittelu ja tapahtuman rakentaminen ovat tapahtuneet äijänkärräyksen hengessä vauhdikkaasti.  Järjestelyissä ovat olleet mukana tapahtumatuottaja CreativeKaiku Ky (ent. Kaiku), Imitsi ry ja Imatran kaupunki.   Myös suunnistusseura SK Vuoksi toimii kisajärjestelyissä aiempien kisavuosien tapaan yhteistyökumppanina.

- Järjestävää porukkaa tarvitaan kisatalkoisiin paljon ja sitä kootaan parhaillaan.  Oli tosi hienoa, että saimme SK Vuoksen mukaan jälleen kisajärjestelyihin.  Heidän kanssaan homma sujuu kuin rasvattu ja meillä on tästä yhteistyöstä hienot kokemukset jo vuosien takaisista äijänkärräyskisoista, tuumivat Virve ja Jari Niiranen CreativeKaikusta. 

Ajatuksen esittäminen muillekin yhteistyökumppaneille herätti välittömästi mielenkiintoa ja halua olla mukana tukemassa yhtä Suomen hauskimmista tapahtumista. Yhtenä pääsponsorina tapahtumassa on Etelä- Karjalan Osuuspankki.

- OP Etelä-Karjalan yhtenä perustehtävänä on maakuntamme elinvoimaisuuden edistäminen. Koemme, että Äijänkärräyksen kisatapahtuma omalta osaltaan lisää Imatran kaupungin vetovoimaa ja luo positiivista tunnelmaa Imatran keskustaan. Tämän vuoksi olemme mielellämme mukana tukemassa tapahtuman järjestämistä, kertoo Petri Krohns OP Etelä-Karjalasta.

Kisan jälkeen yksi Suomen merkittävimmistä matkailunähtävyyksistä, Imatran koski, kuohuu kello 18. Tämän jälkeen on luvassa mielenkiintoinen ilmaiskonsertti Koskenpartaan lavalla. Esiintyjästä tiedotetaan myöhemmin.

- Tapahtuma tuo toivottua pöhinää Imatran keskusta-alueelle heinäkuussa. Tätä ei voi jättää väliin – eihän? Kisa ja esiintyjä täydentävät hienosti toisiaan, toteaa Sari Saarinen.

 

Lisätiedot Äijänkärräyksen kisasta:

Virve Niiranen ja Jari Niiranen, CreativeKaiku ky, p. 050 590 1583 tai 050 5901584, info@creativekaiku.fi, toimisto@kulttuuripalvelukaiku.fi

 

Lisätiedot tapahtumapäivästä:

Tapahtuma-asiantuntija Sari Saarinen p. 020 617 2213, sari.saarinen@imatra.fi

Toiminnanjohtaja Liisa Marsio, p. 040 5503327, info@imitsi.fi