Kaupunki harkitsee Siitolan navetan vuokraamista ammattikorkeakoululta

Tilat suunnitteilla taiteen ja kädentaitajien käyttöön.

Saimaan ammattikorkeakoulu  ja Imatran kaupunki ovat käyneet alustavia neuvotteluja Siitolan navetan vuokraamisesta kaupungin käyttöön.

Tilat vapautuvat, kun ammattikorkeakoulun opetus siirtyy Imatralta pois tulevan kesän aikana.

Mikäli vuokrasopimusneuvotteluissa päädytään yhteisymmärrykseen, navettaan voisi sijoittua esimerkiksi taiteilijoiden työskentelytiloja, mahdollisesti kolmannen sektorin tuottamia lasten ja nuorten taidekursseja, kaupunkilaisten käyttöön vuokrattavia kangaspuita ja erilaista järjestötoimintaa.

─ Nämä ovat vasta hyvin alustavia ideoita. Jos vuokraaminen onnistuu, jotain ideoista varmasti karsiutuu ja jotain voi tulla tilalle. Järjestämme taiteilijoille ja taiteilijayhdistyksille ideointitilaisuuden toukokuussa Siitolan navetalla, mikäli vuokraneuvottelut etenevät, kulttuuri- ja oppimiskeskuksen palvelupäällikkö Sarianna Purtilo sanoo.

Tällä hetkellä taiteilijoilla on vuokrattavia työskentelytiloja Havurinteellä.

─ Jos Siitolan navetta vuokraamiseen päädytään, voisimme tarjota taiteilijoille parempia tiloja vuokralle. Havurinteen käytöstä voitaisiin luopua, koska tilan kunto ei vastaa enää nykypäivän vaatimuksia. Siitolan kartano on aikanaan remontoitu juuri taiteen tekemistä varten, Sami Turunen sanoo.

─ Paljolti on nyt kiinni siitä, millaisen vuokratarjouksen saamme. Meillä ei ole varaa kasvattaa omia tilakustannuksiamme nykyisestä, Turunen toteaa.

Jos asiat etenevät, päätöksiä voidaan tehdä jo keväällä tai alkukesästä. Toimintaa tiloissa voisi siinä tapauksessa käynnistellä ensi syksynä.

Siitolan navetan huoneistoala on noin 1000 neliötä ilman kellarikerroksen varastotiloja. Vuokraneuvottelut eivät koske Siitolan kartanoa.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, sami.turunen@imatra.fi, p. 020 617 4450

Sarianna Purtilo, sarianna.purtilo@imatra.fi, p. 020 617 5401