Pyörävuokraus kännykällä jatkuu.

Imatralle tulee taas kesäkaupunkipyöriä

KaaKau toimittaa 20 pyörää kaupunkiin.

Imatralle tulee jälleen kaupunkipyöriä kesäksi. Kyseessä on kännykkäsovelluksella käytettävä polkupyörien vuokrausjärjestelmä. Kaupunkipyöräkausi on kesäkuusta lokakuun loppuun.

Tarkoituksena on kannustaa kaupunkilaisia ja matkailijoita kokemaan Imatraa pyörällä ja edistämään tätä kautta kestävää kehitystä.

− Viime kesän kokemukset ja palaute kaupunkipyöristä olivat kannustavia. Ihmiset ovat koko ajan enemmän tietoisia ympäristöasioista ja haluavat tehdä ympäristön kannalta positiivisia valintoja. Imatran tavoite on tarjota kuntalaisille ja kaupungissa vieraileville matkailijoille hiilineutraaleja kestävän liikkumisen vaihtoehtoja, kaupungininsinööri Päivi Pekkanen sanoo.

Imatralle kaupunkipyörät järjestyivät Lappeenrannan kaupungin tekemän kilpailutuksen kautta. Yhteiskilpailutuksen kaupunkipyöristä voitti kymenlaaksolainen KaaKau Oy, jonka pyöriä löytyy jo muun muassa Kotkasta ja Kouvolasta.

Imatralle pyöriä tulee 20. Sopimus on kaksivuotinen. KaaKaun palvelumuotoilija Antti Lääperi on mielissään sopimuksesta.

− Olen kotoisin Ruokolahdelta  ja on mahtavaa päästä tuomaan kaupunkipyörämme kotikonnuille.

 

Lisätietoja:

Kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, paivi.pekkanen @ imatra.fi,
Palvelumuotoilija Antti Lääperi, Kaakau Oy, p. 040 5622 154, antti @ kaakau.fi

 

Miten vuokraus toimii?

  • Kaupunkipyörän saa käyttöön Donkey Republic -sovelluksen avulla, joka löytyy sekä Android että iOS -laitteille. Sovelluksella avataan ja lukitaan pyörien älylukkoja.
  • Pyörillä voi ajaa missä tahansa ja ne voidaan lukita missä tahansa. Pyörävuokran aloittaminen ja lopettaminen tulee kuitenkin tehdä kaupunkipyöräasemilla, joiden sijainti Imatralla linjataan yhteistyössä KaaKaun kanssa kevään aikana. Pyöräasemien sijoittelussa hyödynnetään kesän 2018 kokemuksia ja tietoja.
  • Sovelluksen käyttö vaatii sähköpostiosoitteen sekä maksukortin liittämisen palveluun.
  • Pyörävuokrauksen kertahinnat alkavat alle eurosta, mutta pyörän voi vuokrata myös useaksi päiväksi. Paljon ajaville, esimerkiksi päivittäiseen työmatkapyöräilyyn, on tarjolla 15 euron kuukausijäsenyys, jolla saa alle 12 tuntia kestäviä vuokrauksia rajattomasti.
  • Kuukausijäsenyydellä saa käyttää KaaKaun pyörien lisäksi kaikkia Donkey Republicin järjestelmällä toimivia pyöriä ympäri maailman samaan hintaan. Esimerkiksi Lappeenrannasta Berliiniin tai Budapestiin lentävät löytävät kohdekaupungeista tuttuja pyöriä.