Mansikkalan kerrostalot
Mansikkalan kerrostalot

Imatran kaupunki kannustaa hissien asentamiseen 

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA avustaa hissien rakentamista ja kaupunki tarjoaa 7500 euroa päälle.

Imatran kaupungin korjausrakennusinsinööri Pertti Purovaara toivoo, että imatralaiset tekisivät aiempaa enemmän hissien jälkiasennuksia. Viime vuonna Imatralla remontoitiin vain yksi hissi.

– Asuntokauppa käy hissillisissä taloissa. Nyt asialle kannattaisi jotain tehdä, kun valtio kerran avustaa peräti 45% osuudella. 

Kaupunki on varannut hissiavustuksiin 40 000 euroa. Avustusta voidaan myöntää 7500 euroa hissiä kohti. 

– Jälkiasennus maksaa kolmikerroksiseen taloon noin 150 000 euroa. Avustusten jälkeen tämä ei tee kovin suurta lisäystä yhtiövastikkeeseen.

Imatran kaupunki toistaa pian viime vuonna tekemänsä hissikyselyn kymmeneen taloyhtiöön, viiteen Vuoksenniskalla ja viiteen Imatrankoskella. Sähköisen hissikyselyn voi täyttää kuka tahansa kerrostalossa asuva. Tavoitteena on saada asukkaita kiinnostumaan hissiremonteista. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme sadan euron arvoista lahjakorttia.

Syyksi vähäisiin hissiremontteihin Purovaara epäilee muun muassa rahoitusongelmia.

– Monet ovat tehneet putki, -ikkuna ja kattoremontteja. Moni varmaan odottaa, että saa pikkuisen pienenettyä velkaa ennen hissin rakentamista. Jos pankit myöntäisivät lainoja siten, että ensin olisi muutama vapaa vuosi ennen kuin tarvitsee lyhentää. Se voisi olla yksi konsti saada hissien rakentamista liikkeelle, Purovaara pohtii.

Lisätietoja: korjausrakennusinsinööri Pertti Purovaara p. 020 617 4703

Sähköiseen hissikyselyyn

Lue lisää avustuksista