Kolmen kiinteistön osalta vedenkeittokehoitus on voimassa, kunnes niiden runkovesijohtoputki on varmuuden vuoksi desifioitu ja veden lattu tarkistettu.

Veden keittokehotus jatkuu yhä Siitolanrannan kolmella kiinteistöllä

Muualla vesi moitteetonta. Varotoimenpide Siitolanranta 5 – Tainionkoskentie 78 välisellä katuosuudella.

Perjantaiseen Imatralla sattuneeseen putkirikkoon liittyneet vedenlaadun tarkistukset ovat valmistuneet. Vedenlaatu on Imatralla hyvää.

Veden keittokehotusta Siitolanrannan kolmen kiinteistön alueella jatketaan silti vielä varotoimenpiteenä siihen asti, kun runkovesijohto näiden talojen osalta on desifioitu. Tämän jälkeen vesi tutkitaan.

Vedenkeittokehotus koskee 12 asuntoa ja yhtä liikenkiinteistöä.

- Imatran Vesi tiedottaa näiden kiinteistöjen käyttäjiä suoraan, kun vedenkeittokehotus puretaan, vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen lupaa.

 

Lisätietoja:

Armi Kainulainen, ympäristöinsinööri, Imatran seudun ympäristötoimi, p. 020 617 4330

Vesihuoltopäällikkö, Imatran Vesi Kari Pietarinen, p. 020 617 4399

 

 

  Vedenkeittokehoitus

  • Kaikki ruoka- ja juomavesi on toistaiseksi keitettävä 5 – 10 minuuttia Siitolanranta 5 – Tainionkoskentie 78 -välisellä katuosuudella.
  • Mikäli vesi tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse enää erikseen keittää. Vesijohtoverkostoon kytkettyjen vesi- ja juoma-automaattien vettä ei tule myöskään käyttää keittämättä.
  • Kahvikeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu tarpeeksi. Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä ja jäähtyneellä vedellä. Talousvesiverkostoon liitettyjä jääpala-automaatteja ei saa käyttää.
  • Vettä voi keittää kerralla suuremman määrän ja käyttää myöhemmin jäähdytettynä.
  • Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesuun, mikäli vesi on normaalin väristä ja tuoksuista.
  • Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä. Tällöin huolehdi siitä, että pestyt astiat ja leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.
  • Keittokehoituksen poistamisesta ilmoitetaan kolmen kiinteistön käyttäjille suoraan, kun tarkistusnäytteet ovat valmistuneet.