Huomio!
Huomio!

Varotoimenpiteenä vedenkeittokehoitus kuitenkin kolmelle kiinteistölle

Kehoitus koskee Siitolanranta 5 – Tainionkoskentie 78 -aluetta. Muualla vesi juomakelpoista, jos se on normaaliväristä.

Mansikkalan sillan kaksoisraiteen työmaalla perjantaina 28.9.2018 sattunut putkirikko sekoitti vedet laajasti koko Imatran kaupungin alueella.

 Rikkopaikka saadaan korjattua perjantain aikana, mutta veden laadussa saattaa edelleen esiintyä ongelmia kiinteistöjen Siitolanranta 5 – Tainionkoskentie 78 välisellä katuosuudella.

Vedenlaadussa ei ole havaittu terveyshaittoja, mutta varotoimenpiteenä Siitolanranta 5 – Tainionkoskentie 78 välisellä alueella on kaikki ruoka- ja juomavesi toistaiseksi keitettävä 5 – 10 minuuttia.

Mikäli vesi tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse enää erikseen keittää. Vesijohtoverkostoon kytkettyjen vesi- ja juoma-automaattien vettä ei tule myöskään käyttää keittämättä.

Kahvikeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu tarpeeksi. Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä ja jäähtyneellä vedellä. Talousvesiverkostoon liitettyjä jääpala-automaatteja ei saa käyttää.

Vettä voi keittää kerralla suuremman määrän ja käyttää myöhemmin jäähdytettynä. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesuun, mikäli vesi on normaalin väristä ja tuoksuista. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä. Tällöin huolehdi siitä, että pestyt astiat ja leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Asiasta tiedotetaan viimeistään 2.10. Ensimmäiset vedestä otetut näytetulokset valmistuvat näillä näkymin jo lauantaina, ja jos niissä ilmenee ongelmia, kaupunki tiedottaa heti asiasta verkkosivuillaan imatra.fi.

 .

Vesi on muilla kaupungin alueilla moitteetonta.

 

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa ja vaivaa alueen asukkaille.

 

Lisätietoja:

Armi Kainulainen, ympäristöinsinööri, Imatran seudun ympäristötoimi, p. 020 617 4330

Vesihuoltopäällikkö, Imatran Vesi, p. 020 617 4399