Isännät vieraineen kirjaston nuorten huoneessa, kuvassa oikealta katsottuna Peppi Leppänen, Roope Leppänen, Liam Loughran ja Isak Karlsson
Kuvaaja 
Heikki Laine
Isännät vieraineen kirjaston nuorten huoneessa, kuvassa oikealta katsottuna Peppi Leppänen, Roope Leppänen, Liam Loughran ja Isak Karlsson

Ludvikan vieraita Kosken koululla

Imatran ystävyyskaupungin Ludvikan kuudesluokkalaisia on ollut kuluvan viikon ajan vieraina Kosken koululla.

Kosken koululaisilla on ollut vauhdikas viikko ludvikalaisten vieraiden kanssa. Aamupäivät ovat menneet koululla ja iltapäivisin on viiletetty eri puolilla Imatraa; Ukonniemessä, Immalanjärven rannoilla, Parcour-puistossa, Angry Birds - puistossa ja tietysti Kruunupuistossa.

Leppäsen sisarukset, yhdeksäsluokkalainen Peppi ja seitsemäsluokkalainen Roope, ovat saaneet vieraikseen kuudesluokkalaiset Isak Karlssonin ja Liam Loughranin.

– Tiesin ennestään, että Suomi osa oli aiemmin osa Ruotsia ja sen, että suomi on vaikea kieli.

– Meillä on ollut täällä varsin hauskaa, kun  olemme tehneet niin monenlaista ja oppineet paljon Suomesta, Liam kertoo. 

Liamin mielestä parasta Imatralla on ollut Angryt Birds puisto ja Isakin mielestä Parcour-puisto Imatrankosken koululla.

Pepistä ja Roopesta on ollut mukavaa saada kotiinsa vilskettä, vaikka tiivis ohjelma ja jatkuva vieraan kielen puhuminen vie voimia.

– On ollut mukava ja vilkas viikko, kun on koulun puolesta järjestetty asioita ja oltu vapaa-ajalla vieraiden kanssa, kertoo Peppi.

– Minä olen nyt käynyt aikaisemmin nukkumaan kuin normaalisti, Roope lisää

Keskustelu vieraiden kanssa on käynyt lähinnä englanniksi ja pikkuisen puhutaan myös ruotsia.

Kosken koululaisten vastavierailu Ludvikaan on toteutumassa jo marraskuussa.