Kuvaaja 
Lea Laine
Jääblokit

Nyt kaikki yhdessä jäätaidetta tekemään ja Imatraa piristämään

Imatra 70v-juhlavuoden toimikunta on ideoinut Jääpolku-tapahtuman, missä yhdistyvät varsinkin imatralaisten ikäihmisten ja lasten ja lastenmielisten voimat.

Jääpolku muodostuu imatralaisten jäädyttämistä jääblokeista ns. jääpolkuna Vuoksen varrella alkaen McDonald’sin jälkeiseltä parkkipaikalta ja jatkuen kohti Hiljan pihaa ja Varpasaarta.

- Ajatuksena on saada Imatrankoskelta Varpasaareen johdatteleva eri tavalla valaistu jäätaidepolku, kertoo tapahtuma-asinatuntija Sari Saarinen.

Tapahtuman toteutusaika on 9.-10.2. nivoutuen mukavasti laskiaisen aikoihin: Varpasaaren  jääigluissa pidetään Soundome konsertit  8.–10.2. täydellä kokoonpanolla ja 11.2. sunnuntaina luvassa on hauska laskiaistapahtuma koko perheelle.

Jääblokit voivat olla esimerkiksi maitopurkeilla, vesiämpäreillä tai muilla astioilla jäädytettyjä jääkappaleita ja ne voidaan koota lumilyhdyiksi tai kasata yksittäisiksi jäätaideteoksiksi. Toiveena on, että osaan voi asettaa kynttilän sisään. Jääplokit voivat olla myös ilman tulta, esimerkiksi tulppaani tai kuusenoksa tms. jäädytettynä jään sisään. Kaupunki osallistuu tapahtumaan tarjoamalla öljykynttilän taideteoksen sisään ja kaupungin viestintä hoitaa tapahtuman tiedottamisen.

Jäisten taideteosten sijoituspaikkana tulee olemaan Vallipolku kevyenliikenteenraitin varrella. Jäätaide on sijoitettava aivan raitin läheisyyteen, siten etteivät ne haittaa kevyttä liikennettä tai muita kulkijoita.

Jäädyttäjät voivat itse käydä kokoamassa ja asettelemassa taideteoksensa Vallipolun varteen. Kaupungin tarjoamia öljykynttilöitä voi noutaa edeltävän viikon aikana kaupungin asiakaspalvelupisteeltä klo 8 – 15.

Toivomme mahdollisimman monen tahon, yhteisön, järjestön, koululaisryhmän tai – luokan innostuvan ja osallistuvan tempaukseen. Olipa kyseessä nuori tai iäkäs jäätaiteentekijä, kiitämme jo etukäteen osallistumisesta Imatran 70 -juhlavuoteen.

Lisätietoja:
Tapahtuma-asiantuntija Sari Saarinen
p. 020 617 2213
sari.saarinen@imatra.fi