Presidentin varjovaali 2018 Linnalassa
Kuvaaja 
Heikki Laine
Otto Nousiainen ja Manu Uitti äänestivät Linnalan koulun varjovaaleissa

Moni äänesti ensimmäistä kertaa Linnalan varjovaaleissa

Linnalan koulun presidentin varjovaaliin oli valmistauduttu huolella. Kuukauden kestäneet valmistelut huipentuivat äänestyspäivään tänään 26.1. Monelle äänestys oli ensimmäinen kerta, koska varjovaaleja ei Linnalassa ole tiettävästi aiemmin järjestetty.

Linnalan koulun varjovaalien äänestys oli ensimmäinen äänestyskerta 6E luokan Otto Nousiaiselle ja Manu Uitille, jotka kävivät antamassa äänensä predidenttiehdokkailleen ruokailun yhteydessä.

Manu Uitille äänestyspäätös ei ollut vaikea. Päätöksen perustelukin oli selkeä. Ehdokas on Manun mukaan "hyvä ihminen".

Myös Otto Nousiaisen valinta oli selkeästi perusteltu.

- Omien arvojen mukaisesti, sitä puoluetta mikä tukee niinku omia arvoja, perusteli Otto.

Linnalan koulussa varjovaaleihin valmistauduttiin huolella. Seinillä on vaalijulisteita ja kaikki vaaleihin liittyvä rekvisiitta näyttää varsin aidolta, vaikka vaalien tulos jääkin paikalliseksi mielipidemittaukseksi.

Vaalityön organisoi 4A luokan opettaja Tiina Ylhäinen.

- 4A ja 4M luokat järjestivät vaalit. Noin puolet oppilaista oli järjestelyissä mukana oman halunsa mukaan. Työpanos käytettiin erilaisten tekstien tekemiseen, vaalijulisteiden ripustamiseen, äänestyslipukkeiden ja listojen tekemiseen. Puhuttiin vaaleista ja innostettiin tietysti muita. Oppilaat ovat olleet tosi innostuneita. Kuulostaa siltä, että aika lailla samoin lapset äänestävät kuin aikuisetkin, mutta en tiedä. Maanantaina viimeistään selviää tulokset, joten sittenhän sen näkee, toteaa Tiina Ylhäinen.

Mansikkalan koulukeskuksessa vaalit on järjestetty myös Mansikkalan ja Tainionkosken kouluissa. Tainionkosken koulun tulos povasi voittoa ensimmäisellä kierroksella Sauli Niinistölle, joka sai Tainionmäellä 69 prosentin kannatuksen. Seuraavaksi tulivat Laura Huhtasaari 13%, Paavo Väyrynen 8%, Pekka Haavisto 5%, Tuula Haatainen 2%, Matti Vanhanen 2%, Nils Torvalds 1% ja Merja Kyllönen 1%.

Katso kuvia varjovaaleista Imatran kaupungin Facebookissa.