Rautio

Rautiossa on paljon perheitä, joissa eri sukupolvet asuvat lähekkäin. Monet kylässä kasvaneet haluavat perustaa oman kotinsakin Rautioon. Raution kaupunginosa sijaitsee Imatran pohjoisosassa Immalanjärven rannalla. Asutus on keskittynyt Salpausselän kankaille, järveen laskevalle etelärinteelle. Alueen vanhimmat maalaistalot on rakennettu 1800-luvulla. Taajama-asutusta alueelle alkoi muodostua 1930-luvulla, jolloin Kaukopään tehtaiden työntekijät tarvitsivat asuntoja. Sotien jälkeen alueelle rakennettiin runsaasti rintamamiestaloja ja Kaukopään kankaalle myös muutama kerrostalo.

Pientalovaltaisessa taajamassa on rakennusvalmiita tontteja. Suuri osa kyläläisistä työskentelee edelleen metsäteollisuudessa. Merkittäviä työnantajia ovat myös Rajavartiolaitoksen Immolan varuskunta ja Rajakoulu. Rautiossa yhdistyvät maalaiskylän ja kaupunginosan hyvät puolet. On tilaa, rauhaa ja luonnonkauneutta. Lapsiperheille koulun ja päiväkodin läheisyys on tärkeää ja vanhemmat saavat päivittäiset palvelut omalta kylältä. Noin 2500 asukkaan Rautiossa on päiväkoti, koulu, palvelutalo, kauppa, kukkakauppa, R-kioski ja asiamiesposti sekä ravintola. Vuoksenniskalle on matkaa vain muutama kilometri, Mansikkalaan 8 km ja Imatrankoskelle 11 km. Paikallisliikenne toimii ja pyörätiet ovat hyvät.

Raution kaupunginosayhdistys on Imatran aktiivisimpia. Yhdistys ylläpitää Kylätupaa ja kutomoa päiväkodin rakennuksessa. Kylätuvalla on mm. nettipointti ja biljardipöytä nuorisolle. Ulkoiluun ja liikuntaan on mahdollisuus tenniskentällä, beach volley -kentällä ja talvella koulun jäällä. Immalanjärvi rantoineen tarjoaa upean ympäristön ulkoiluun niin kesällä kuin talvellakin. Kaupunginosayhdistys järjestää useita tilaisuuksia vuosittain Kylätuvalla ja rannassa. Yhdistys tarjoaa mahdollisuuden toimia oman alueen hyväksi talkoissa ja ylläpitää tiiviitä suhteita kaupungin eri toimialoihin sekä päättäjiin.

Rautionkylän kotisivut

Related topics