Mansikkala

Mansikkalan kaupunginosan rakentaminen alkoi 1960-luvun alussa arkkitehtikilpailulla, jonka voitti arkkitehti Aatos Issakainen. Imatralla oli tuolloin kolme tasavahvaa keskustaa, Imatrankoski, Tainionkoski ja Vuoksenniska ja näitä tasapainottamaan haluttiin neljäs keskus, josta alun perin päätettiin rakentaa hallinnollinen keskus.

Mansikkalasta löytyvät nyt kaupungintalo ja kulttuurikeskus, jossa sijaitsee pääkirjasto, kaupungin museot, konserttisalit ja musiikki-instituutti. Seurakuntakeskus, valtion virastotalo, keskusliikenneasema ja terveysasema sekä uimahalli ja urheilutalo sijaitsevat myös Mansikkalassa. Koulut ovat keskittyneet Mansikkalaan, sieltä löytyvät Etelä-Karjalan ammattiopiston ja Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun yksiköt, Imatran yhteislukio sekä Linnalan ja Mansikkalan koulut.

Kaupunginosasta on viime vuosien aikana myös muodostunut tilaa vievän kaupan keskus useine suurine liikkeineen. Asukkaita kaupunginosassa on n. 4 100. Mansikkalan keskustaan suunnistamista helpottavat keskellä sijaitsevat korkeat 15-kerroksiset talot, ns. Imatran Manhattan.

Luonto on lähellä ja Mansikkalassa voi istua pilkillä Vuoksen rannalla niin kauan kuin uskaltaa kevätauringon porottaessa. Varpasaaren kalastuspuisto sijaitsee Vuoksen saaressa Mansikkalan kohdalla ja Vuokseen voi pulahtaa myös uimahallista. Lenkkeillä voi Vuoksen rantoja kiertävillä lenkkipoluilla. Mansikkalan ja Imatrankosken yhdistämistä on vuosia suunniteltu ja uusi Vuoksenrannan alue on yhdistänyt nämä kaksi toisistaan erillään olevaa aluetta yhä kiinteämmin toisiinsa.

 

Related topics