Imatrankoski

Imatrankoskella sijaitsee Imatran tunnetuin nähtävyys Imatran koski, jota juoksutetaan patoluukuista kesäiltaisin. Tällä hetkellä koskinäytöksiä ei voimalaitoksessa tehtävän remontin vuoksi. Kosken partaalla on myös satulinnamainen Valtionhotelli ja kosken valjastanut Fortumin (entinen Imatran Voima) voimalaitos, joka valmistuessaan vuonna 1929 oli Suomen suurin vesivoiman tuottaja. Suomen ensimmäinen luonnonsuojelualue (vuodesta 1842), Kruununpuisto, sijaitsee kosken ja voimalaitoksen välisellä alueella.

Imatrankoskesta on muodostunut Imatran kaupallinen keskusta. Uusi vuonna 2005 valmistunut Koskentori lukuisine liikkeineen on vilkastuttanut Imatrankosken elämää. Imatrankoskella sijaitsee myös yksi Suomen viihtyisimmistä kävelykaduista, Koskenparras, joka kesäisin täyttyy iloisista kesän viettäjistä. Imatrankoskella sijaitsee vuonna 2017 käyttöön otettu teatteritalo. Teatteri Imatra tarjoaa elämyksiä myös Imatran kosken alaosan tuntumassa sijaitsevassa katetussa kesäteatterissa.

Imatrankoskella asuu noin 4 000 ihmistä, sen keskusta on tyypillistä kaupunkimaista kerrostaloaluetta. Imatrankosken laidoilla on myös vanhaa ja uudempaakin pientaloasumista. Imatrankoskella voi todella asua omassa talossa keskellä kaupunkia.

Imatran kaupunkikeskusta ry

Related topics