Hankkeet liikuntapalveluilla

Liikunnallisen elämäntavan edistämisen hanke

Hanke koskettaa kaikki Imatralaisia vauvasta vaariin. Tarkoituksena on tukea liikunnallisen elämäntavan omaksumista arkeen, tukevia toimia ovat mm. liikunta neuvonnalla, lasten liikuntamaat, päiväkotien kiertäväliikunta kärry. Syksyllä on alkamassa liikuntakamu-projekti, jonka avulla on tarkoitus madaltaa erityistä tukea tarvitsevien kynnystä harrastaa liikuntaa.

Liikuntaneuvontaan voivat hakeutua omasta mielestään riittämättömästi liikkuvat imatralaiset erityisesti työikäiset, lue lisää liikunta neuvonnasta täältä.

Hankkeeseen sisältyy valtti-hanke, jonka avulla tuetaan erityistätukea tarvitseville lapsille ja nuorille harrastuksien löytymistä. Jokaiselle omat harrastuskaverit ja ryhmät ovat tärkeä osa jaksamista, joten autetaan toisiamme löytämään oma harrastus. Hanke on Vammaisurheilu ry:n valtakunnallinen hanke.

Liikunta yhdistää -hanke

Imatran ja Lappeenrannan yhteinen hanke, jonka tarkoituksena on maahanmuuttajien kotouttaminen liikunnan avulla.Tavoitteena on löytää alueen liikunta- ja urheilujärjestöjen tarjonnasta maahanmuuttajalapsille ja nuorille säännöllisiä liikuntaharrastuksia.

Liikunta yhdistää-hanke järjestää

  • liikuntaneuvontaa,
  • erilaisia harrastekokeiluja ja kursseja
  • tapahtumia
  • liikuntaryhmiä.

Liikunta yhdistää-hanke kotisivuille 

liikuntayhdistää logo.jpeg 

Voimaa vanhuuteen -ohjelma

Hankkeella pyritään parantamaan erityisesto yli 75-vuotiaiden liikkumista. Ihmiset joiden kotoa lähteminen vähentyy ovat tuen tarpeessa. Syksyllä 2017 hankkeen myötä Imatralla pilotoi ryhmä, joka tapasi 2 kertaa viikossa 8 viikon ajan. Tapaamisissa liikuttiin yhdessä ja juteltiin kuulumisia leppoisissa merkeissä. Ryhmästä 4 jatkoi voimaa ja tasapainoa liikuntaryhmässä vähintään vuoden loppuun asti. Ryhmäläisten kokemuksia tiivistyy erään ryhmäläisen ajatukseen "on se mukava kun on tällainen ryhmä niin tulee lähdettyä kotoa, täällä tulee aina hyvä mieli vaikkei olisi huvittanutkaan lähteä kotoa". 

Related topics