Joukkoliikenne

Talviaikataulut syksy 2018

Paikallisliikenteen verkossa luettava aikataulu ajalle 9.8.2018-2.6.2019

Paikallisliikenteen aikataulu pfd-muodossa ajalle 9.8.2018-2.6.2019

Paperisia aikatauluja saa kaupungin asiakaspalvelusta ja linja-autoista. 

Muutoksia aikatauluhin ja pysäkeihin

Aikataulusta poiketen Keskuskadun remontti vaikuttaa linjojen 5 ja 6 sekä asiointibussin reittiin marraskuun lopulle asti. Ne kulkevat Tainionkoskentien ja Keskuskadun välisen matkan Koulukadun ja Tietäjänkadun kautta. 

Pysäkit Citymarketin päädyn kohdalla ovat pois käytöstä. Niiden sijasta poikkeusreitillä on kaksi väliaikaista pysäkkiä, jotkä näkyvät tällä kartalla.

Linjalta 3 poistuu Kaukopään pysäkki, koska kevyenliikenteen kulku Kaukopään tehtaalle ohjataan Lättälän kautta.

Muutoksia kutsutaksien kulkuun

Kutsutakseihin on tehty muutoksia. Koska asiointilinja ei käy enää Kukkurilassa, pääsee sinne Jäppilänniemen (alue 1) kutsutaksilla. Kutsutaksien reittejä on myös muutettu siten, että kaupungin pohjoispäästä pääsee vain Vuoksenniskalle tai Honkaharjuun. Jos haluaa jatkaa matkaa Imatrankoskelle tai Mansikkalaan, on vaihdettava linja-autoon. Asiointibussi lähtee Vuoksenniskalta klo 9:25, johon mennessä kutsutaksit ovat Vuoksenniskalla. 

Asiointibussi palaa Vuoksenniskalle klo 12:45. Siitä on hyvä jatkaa klo 13 lähtevällä kutsutaksilla kotiin. Kutsutaksista saatavalla kuitilla on ilmainen 60 minuutin vaihto-oikeus paikallisliikenteen bussiin ja samoin bussilipulla on ilmainen vaihto-oikeus kutsutaksiin. Ilmainen vaihto-oikeus edellyttää, että asiakkaalla on näyttää bussista saatu siirtolippu tai kutsutaksin kuitti josta näkyy maksettu omavastuu.

Koululaisille uusi edullinen vuoden kestävä vapaa-ajan lippu

Uutena lipputuotteena tulee koululaisten ilta-, viikonloppu- ja loma-ajan kausilippu. Lipulla saa matkustaa rajattomasti arkisin klo 16 jälkeen, viikonloppuisin ja arkipyhinä koko päivän, sekä koulujen loma-aikoina koko päivän. Lipun hinta on 20 € ja sen voi hakea kirjastolta. Lippu on voimassa 31.8.2019 asti. Lippua varten tarvitsee yhden kuvan. Lippu on henkilökohtainen näyttölippu.

Koululaiskortin voi hankkia kirjastolta.


Paikallisliikenteen hinnat

Imatran paikallisliikennettä hoidetaan linja-autoilla ja kutsutakseilla. Kutsutaksissa myydään vain kertalippuja, joilla on vaihto-oikeus paikallisliikenteen linja-autoihin. Linja-autoissa kelpaavat maksuvälineenä kaikki paikallisliikenteen lipputuotteet ja Etelä-Karjalan seutulippu.

Kertalippu maksaa aikuisilta 3,00 €, eläkeläisiltä 2,00 €  ja 7-16 vuotiailta nuorilta 1,50 €. Kertalipulla voi vaihtaa  haluamalleen linjalle tunnin kuluessa ensimmäisen matkan aloituksesta.

Jos matkustat usein, Sinun kannattaa hankkia 30 päivän kausikortti, hinta aikuiset 54 €, alle 12 v. lapset 22 €, nuoret 12–16 v. 22 €, opiskelijat 35 € ja eläkeläiset 38 € (eläkeläisalennuksen saat esittämällä eläkekortin). Kortin saat Matkahuollosta ja sen lisälataukset voit suorittaa vaivattomasti bussissa. Kausikortilla voi matkustaa rajattomasti sen voimassaoloaikana.

Veteraanit saavat matkustaa maksutta veteraanikortilla. Kortti on haettava henkilökohtaisesti Matkahuollosta.

Paikallisliikenteessä voit matkustaa myös Matkahuollon 22- ja 44-matkan vuosilipulla. Kortin saat Matkahuollosta ja siihen ladataan 22 tai 44 yhdenmittaista matkaa jotka ovat voimassa yhden vuoden ostopäivästä. Kortilla voi olla ladattuna enintään 87 matkaa. Vuosilippu ei sisällä bussin vaihto-oikeutta.  Matkahuollon 22- ja 44-matkan vuosilipulle voi ladata lisämatkoja linja-autoissa.

Kausi- ja veteraanikortti kelpaa kaikissa kaupungin alueella liikennöivissä autoissa. Seutulippu kelpaa myös paikallisliikennevuoroissa. Seutulipun saat Matkahuollosta.

Kausi- seutu- ja veteraanikortista peritään ensimmäisellä ostokerralla 6,50 € käyttömaksu. Kortin käyttöikä on kolme vuotta, jonka jälkeen on ostettava uusi kortti.

Lasta vaunuissa tai rattaissa työntävä aikuinen kulkee maksutta paikallisliikenteessä. Apuvälineitä (esim. rollaattori tai pyörätuoli) käyttävät asiakkaat kulkevat maksutta paikallisliikenteessä. 

Polkupyöriä tai potkukelkkoja emme kuljeta paikallisliikennevuoroissa.

Lippuihin ja taksoihin voi tulla muutoksia aikataulukauden aikana.

Muistathan antaa pysähtymismerkin ajoissa halutessasi pysäkiltä kyytiin.

Lipun korvaaminen: Joukkoliikenteen hyvityksiä maksetaan vain matkalipun hinnasta. Paikallisliikenteessä liikennehäiriö esim. myöhästyminen, etuajassa tuleminen tai vuoron puuttuminen evät oikeuta hyvitykseen matkalipun hinnasta tai muuhunkaan korvaukseen. Mahdollisten muiden syiden aiheuttamien korvausten maksamisessa noudatetaan kuluttajansuojasta annettuja määräyksiä.


Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen hankkima linja-autoliikenne Imatran ja Lappeenrannan välillä

Ely-keskuksen tiedote liikennöinnistä ja hinnoista löytyy täältä. 6.6.2016 alkaen Ely-keskuksen liikenteessä ei voi ladata Matkahuollon korttituotteita eli seutulippua ja sarjakorttia. Lataukset onnistuu Matkahuollon toimipisteissä tai R-kioskilla. Seutulippu ja sarjakortti käyvät kuitenkin maksuvälineenä kyseisissä linja-autovuoroissa.


Löytötavarat

Paikallisliikenteen autoihin jääneet löytötavarat toimitetaan kaupungintalon asiakaspalveluun. Löytötavaroita säilytetään asiakaspalvelussa vähintään 1 ja enintään 2 viikkoa, minkä jälkeen löytötavara toimitetaan poliisille, ellei kyseessä ole vähäarvoinen (arvoltaan alle 20 €) tavara. Alle 20 € arvoinen tavara voidaan hävittää 2 viikon jälkeen. Asiakaspalvelun yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät sivun alalaidasta.


Linkkejä: