Joukkoliikenne

Kesäaikataulu 4.6.-8.8.2018

Lataa Pdf-muotoinen aikataulu.

Verkossa luettava aikataulu

Asiointibussin aikataulu muuttuu 18.6.2018 alkaen. Muuttunut aikataulu tästä.

Useiden kyselyjen johdosta ohjeet reitille linja 1 ja 2. Ohjeet tästä.

Muutoksia kesäaikatauluun 2018 

Linjojen 1 ja 2 reitti on muuttunut ympyrästä kahdeksikoksi eli auto vaihtaa Vuoksen toiselta reunalta toiselle Mansikkakosken sillalla. Tämä aiheuttaa sen, että keskusliikenneasemalla ei käydä joka kerta. Keskusliikenneasemalla käyminen kannatta varmistaa aikataulusta.  Lisäksi linjalla 2 Vuoksenniskalla mentäessä kaupungintalon pysäkki ei ole käytössä.

Linjat 1 ja 2 eivät enää käy Mustalammella vaan siellä liikennöi linja numero 4. Linja 4 reitti on muuten sama mutta Sienimäki jää pois, koska reitti kiertää Mustalammen kautta.

Imatranajo - viikonlopun (6. -8.7.) aikana paikallisliikenne ja tapahtuman lisäliikenne on jälleen maksutonta.

Kertalipun kesähinnat (4.6.-8.8.2018)

Kertalippu maksaa aikuisilta 2,00 €, eläkeläisiltä ja yli 65-vuotiailta 2,00 € ja 7-16 -vuotiailta nuorilta 1,50 €. Alle 7 –vuotiaat matkustavat maksutta. Kertalipulla voi vaihtaa haluamalleen linjalle tunnin kuluessa ensimmäisen matkan aloituksesta.


Paikallisliikenteen hinnat

Imatran paikallisliikennettä hoidetaan linja-autoilla ja kutsutakseilla. Kutsutaksissa myydään vain kertalippuja, joilla on vaihto-oikeus paikallisliikenteen linja-autoihin. Linja-autoissa kelpaavat maksuvälineenä kaikki paikallisliikenteen lipputuotteet ja Etelä-Karjalan seutulippu.

Kertalippu maksaa aikuisilta 3,00 €, eläkeläisiltä 2,00 €  ja 7-16 vuotiailta nuorilta 1,50 €. Kertalipulla voi vaihtaa  haluamalleen linjalle tunnin kuluessa ensimmäisen matkan aloituksesta.

Jos matkustat usein, Sinun kannattaa hankkia 30 päivän kausikortti, hinta aikuiset 54 €, alle 12 v. lapset 22 €, nuoret 12–16 v. 22 €, opiskelijat 35 € ja eläkeläiset 38 € (eläkeläisalennuksen saat esittämällä eläkekortin). Kortin saat Matkahuollosta ja sen lisälataukset voit suorittaa vaivattomasti bussissa. Kausikortilla voi matkustaa rajattomasti sen voimassaoloaikana.

Veteraanit saavat matkustaa maksutta veteraanikortilla. Kortti on haettava henkilökohtaisesti Matkahuollosta.

Paikallisliikenteessä voit matkustaa myös Matkahuollon 22- ja 44-matkan vuosilipulla. Kortin saat Matkahuollosta ja siihen ladataan 22 tai 44 yhdenmittaista matkaa jotka ovat voimassa yhden vuoden ostopäivästä. Kortilla voi olla ladattuna enintään 87 matkaa. Vuosilippu ei sisällä bussin vaihto-oikeutta.  Matkahuollon 22- ja 44-matkan vuosilipulle voi ladata lisämatkoja linja-autoissa.

Kausi- ja veteraanikortti kelpaa kaikissa kaupungin alueella liikennöivissä autoissa. Seutulippu kelpaa myös paikallisliikennevuoroissa. Seutulipun saat Matkahuollosta.

Kausi- seutu- ja veteraanikortista peritään ensimmäisellä ostokerralla 6,50 € käyttömaksu. Kortin käyttöikä on kolme vuotta, jonka jälkeen on ostettava uusi kortti.

Lasta vaunuissa tai rattaissa työntävä aikuinen kulkee maksutta paikallisliikenteessä. Apuvälineitä (esim. rollaattori tai pyörätuoli) käyttävät asiakkaat kulkevat maksutta paikallisliikenteessä. 

Polkupyöriä tai potkukelkkoja emme kuljeta paikallisliikennevuoroissa.

Lippuihin ja taksoihin voi tulla muutoksia aikataulukauden aikana.

Muistathan antaa pysähtymismerkin ajoissa halutessasi pysäkiltä kyytiin.

Lipun korvaaminen: Joukkoliikenteen hyvityksiä maksetaan vain matkalipun hinnasta. Paikallisliikenteessä liikennehäiriö esim. myöhästyminen, etuajassa tuleminen tai vuoron puuttuminen evät oikeuta hyvitykseen matkalipun hinnasta tai muuhunkaan korvaukseen. Mahdollisten muiden syiden aiheuttamien korvausten maksamisessa noudatetaan kuluttajansuojasta annettuja määräyksiä.


Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen hankkima linja-autoliikenne Imatran ja Lappeenrannan välillä

Ely-keskuksen tiedote liikennöinnistä ja hinnoista löytyy täältä. 6.6.2016 alkaen Ely-keskuksen liikenteessä ei voi ladata Matkahuollon korttituotteita eli seutulippua ja sarjakorttia. Lataukset onnistuu Matkahuollon toimipisteissä tai R-kioskilla. Seutulippu ja sarjakortti käyvät kuitenkin maksuvälineenä kyseisissä linja-autovuoroissa.


Löytötavarat

Paikallisliikenteen autoihin jääneet löytötavarat toimitetaan kaupungintalon asiakaspalveluun. Löytötavaroita säilytetään asiakaspalvelussa vähintään 1 ja enintään 2 viikkoa, minkä jälkeen löytötavara toimitetaan poliisille, ellei kyseessä ole vähäarvoinen (arvoltaan alle 20 €) tavara. Alle 20 € arvoinen tavara voidaan hävittää 2 viikon jälkeen. Asiakaspalvelun yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät sivun alalaidasta.


Linkkejä: