Mobiililippu käytössä paikallisliikenteessä

Mobiililipun käyttö

Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkaan pitää päästä nopeasti tai sopiva käteinen raha puuttuu. Mobiililaitteessa toimivan kerta- tai 30 vrk kausilipun saa puhelimeen vaikka bussia pysäkillä odottaessa. Voimassaoloaika alkaa heti tilauksesta.

Mobiililippusovelluksen PayiQ –tickets saa ladattua ilmaiseksi älypuhelinten sovelluskaupoista. Sovellus toimii uusimmissa Apple iOS -puhelimissa ja Android-puhelimissa. Sovelluksen käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä ja maksutavan valitsemista. Sovelluksen kielivaihtoehdot: ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Ostetut liput ovat heti maksun jälkeen käytettävissä puhelimellasi sovelluksen Liput-välilehdellä. Tarkista lippusi oston yhteydessä huolellisesti. Maksettuja lippuja ei vaihdeta tai makseta takaisin.

Lipun jäljellä oleva voimassaoloaika näkyy QR-koodin yläpuolella. Voit käyttää lippujasi silloinkin, kun internet-yhteys ei ole käytössä. Sovellus huolehtii tästä automaattisesti. Sinun tulee kuitenkin olla kirjautuneena sovellukseen.

Historia-välilehdeltä voit katsella aiemmin tilaamiesi lippujen tietoja. Samalla puhelimella voi tilata useamman lipun (esim. yhdessä matkustava vanhempi ja lapsi).

Aluksi myynnissä on aikuisten, lasten ja eläkeläisten kertaliput, sekä aikuisten, lasten ja nuorten 30 päivän kausikortit. Voit valita maksutavaksi  pankki- tai luottokortin (Visa, Mastercard), puhelinoperaattorin puhelinlaskun, MobilePay:n tai Svea laskutuksen (jälkilaskutettava).

Mobiililipulla voi matkustaa kaikissa Imatran paikallisliikenteen vuoroissa. Lippu ei käy Imatran alueella liikennöivissä muissa linja-autoissa.

Lippu tulee pystyä esittämään kuljettajalle aina ajoneuvoon noustessa. Kuljettaja rekisteröi mobiililipun bussissa manuaalisesti (lipussa on koodin lisäksi näkyvillä jäljellä oleva voimassaoloaika).

Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa riittää virtaa koko matkan ajan. Huolehdithan, että pystyt esittämään lippusi pyydettäessä missä tahansa matkan vaiheessa.

Mobiililipun tietosuoja

IQ Payments OyASIAKASTIEDOTE 1/2019

Julkaistu: 24.01.2019
IQ Payments Oy

Apple Pay maksutavaksi PayiQ:n sovelluksiin

Olemme lisänneet sovelluksiimme uuden maksutavan, Apple Payn. Maksutapaa voi käyttää Applen laitteilla kuten iPhonella. Apple Pay on helppo ja turvallinen maksutapa. Apple Pay otetaan käyttöön lisäämällä pankki- tai luottokortti mobiililaitteen Wallet-sovellukseen. Jokainen maksutapahtuma vaatii vahvistuksen Touch ID:llä, Face ID:llä tai tunnuskoodilla. Apple Pay käyttää maksun lähettämiseen laitekohtaista numeroa ja yksilöllistä ostoskoodia. Korttinumeroa ei tallenneta laitteeseen tai Applen palvelimille eikä Apple jaa korttinumeroa maksun yhteydessä kauppiaille. Apple Pay ei säilytä maksutietoja, jotka voitaisiin yhdistää asiakkaaseen.

Käyttäessään Apple Payta asiakkaan ei siis tarvitse lisätä maksukorttinsa tietoja ollenkaan sovellukseen. Ostaminen on helppoa ja nopeaa. Maksutapa tulee sovelluksiin asiakkaiden käytettäväksi automaattisesti ja se toimii kuten normaali korttimaksu myös kustannusten osalta.

Lue lisää Apple Paysta: https://www.apple.com/fi/apple-pay/

Related topics