Kaupunki-infra
Kaupunki-infra toimii tilaajana kaupungin yleisten alueiden investoinneissa sekä ylläpidossa.Vastaamme asemakaava-alueella olevien katujen sekä muiden yleisten alueiden kunnossapidosta ja hoidosta. Kaupunki-infran rakennuttajana toimii Mitra Imatra Rakennuttaja Oy.
Kadut
Kaikille kaduille on määritelty kunnossapitoluokitus, joka määrittelee kunnossapitotoimenpiteiden laatutason. Imatralla kadut on jaettu kolmeen hoitoluokkaan. Ensimmäinen hoitoluokka on pääkadut, toinen hoitoluokka on kokoojakadut ja kolmas hoitoluokka on tonttikadut.
Kevyen liikenteen väylillä ei ole erikseen määriteltyjä hoitoluokkia. Osa kaupungin kevyeenliikenteen väylistä ylläpidetään vain lumettomaan aikaan.
Kadut on pidettävä liikenteen edellyttämässä kunnossa. Kaupungilla ja yksityisten kiinteistöjen haltijoilla on omat velvollisuutensa liikenneväylien kunnossapidossa. Ne määräytyvät katujen kunnossa- ja puhtaanapitolaista. Kiinteistön haltijalle kuuluu oman tonttiliittymän rakentaminen, kunnossapito ja puhtaanapito ympäri vuoden.
Talvihoitoon kuuluu lumen poisto, liukkauden torjunta ja hiekoitushiekkojen poisto. Kesähoitona teemme kaduilla puhtaanapitoa ja kunnossapidon tehtäviä. Katujen kunnossapitoa Imatralla hoitaa Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy.
Valaistukseen liittyvät vika-ilmoitukset pyydämme ilmoittamaan Asiakaspalvelu Imatraan asiakaspalvelu@imatra.fi
Puistot ja leikkipaikat
Imatra on vihreä kaupunki. Imatralla on runsaasti erityyppisiä viheralueita; puistoja, aukioita, katuviheralueita sekä luonnontilaisia puistometsiä. Puistot ovat pääosin rakennettu keskusta-alueiden tuntumaan ja sijaitsevat Vuoksen läheisyydessä. Kaupunginosia yhdistävät pitkät tie- ja katuosuudet, joiden ympäristö on pääosin rakennettua viherympäristöä. Kävelykatu, Inkerinaukio, Koskipuisto ja Vuoksenniskan pieni vesiallaspuisto ovat suosittuja oleskelupaikkoja. Vuoksen lenkkiä kierrettäessä maisemat vaihtuvat kaupunkiympäristöstä maalaismaisemiin
Metsät, luontopolut ja kalastus
Kaupungin omistamia metsiä hoidetaan huomioiden metsiin liittyvät moninaiset tavoitteet, asukkaiden ja muiden sidosryhmien toiveet sekä kaavoituksen asettamat määräykset. Tavoitteena on säilyttää kaupungin metsät elinvoimaisina ja huolehtia niiden asianmukaisesta uudistumisesta, jotta metsien tarjoamista hyödyistä on mahdollista nauttia myös tulevaisuudessa.
Kaupunki-infran luontoympäristöön kuuluvat myös luontopolut ja kalastus.